• All
  • FaceBook
  • FarmVille Трикове
  • Mafia Wars Трикове

Archives

gravatar

Facebook е и ще остане безплатен


-Pay Here Icon-Слуховете, че Фейсбук ще въведе месечно заплащане за изпозлване на услугата се въртят в уеб пространството от близо година. Още през януари месец в официалния Фейсбук блог обявиха, че няма да прибягват към подобни мерки и Фейсбук ще остане безплатен. Въпреки това във Фейсбук се появи група "I’m quitting facebook when the start charging $50/per month on July 8, 2010", която доста бързо набра популярност и разпространи валшивия слух, че Фейсбук ще въведат месечна такса от 50$ за използването на услугите, които предлага сайта.
Въпреки, че от Фейсбук постоянно отхвърлят "новините", че ще въведат месечно заплащане за уебсайта, слуховете продължават да се разпространяват и да притесняват обикновените потребители, които явно не могат да живеят без Фейсбук :)
По ирония на съдбата Фейсбук е мрежа, в която фалшивите слухове се разпространяват с изключителна скорост и набират широка популярност за кратко време. Това е и един от начините да създадете голяма и успешна група - като се оповавате на фалшив, но примамлив слух.

Във Фейсбук съществуват и други групи /измамници/, които се възползват от наивните потребителите, като ги гарат да заплатят определена сума, като им обещават, че за в бъдеще ще получат доживотен безплатен достъп до Фейсбук. Всички подобни групи са незнаконни и биват изтривани от съпорта на сайта. Но доста хора изгарят докато това се случи.

Затова изводът е един. Не вярвайте на слуховете разпространявани във Фейсбук :)

Социалната Facebook  мрежа е и ще остане безплатна.

gravatar

Ще можете да играете FarmVille от вашия телефон!

Изглежда, че в най-скоро време ще можете да преглеждате и поддържате вашата ферма от всяка точка на света. От Zynga обявиха, че пускат FarmVille за iPhone, iPad, SMS, а също така ще бъде и Android съвместима.
След като проверих няколко домейн имена се оказа, че следните имена са вече регистрирани от Zynga (фирмата, която стоид зад FarmVille).

  • FarmVilleiphone.com
  • FarmVilleipad.com
  • FarmVilleandroid.com
  • FarmVillesms.com
Когато от  Joystiq са попитали Zynga за регистрацията на домейните са получили следния отговор: "Zynga планира да направи достъпни своите игри за различни мобилни платформи, но за съжаление на този етап не можем да ви дадем повече информация."

gravatar

От Zynga отделят 130, 000$ за благотворителност


 От най-голямата компания за игри в социалните мрежи Zynga - чието притежание са игри като FarmVille, Mafia Wars и др. - обявиха, че ще дарят $130, 000 от приходите си за благотворителност. Парите ще отидат за пречистване на водата в Хаити и за изследвания свързани с болеста на Хънтингтън. От Zynga ще проведат няколко 5 дневни кампании, през които ще стимулират потребителите си да закупуват платени предмети и злато в игрите им, като част от приходите ще отиват за благотворителните им дейности. Преди няколко дни в Mafia Wars бяха пуснати специални предмети свързани с Американската Асоциация за болеста на Хънтингтън, а във FishVille бяха пуснати предмети свързани с пречистването на водата в Хаити (http://water.org).

gravatar

Нов FarmVille трик: Как да направим предметите във фермата прозрачни

Без да искам, наскоро открих как да направя предметите в моята ферма прозрачни. Докато местех моя Shamrock Castle без да искам кликнах на Multi-Tool иконката, която се намира в долния меню бар. След като кликнах на иконката, докато местех моя замък, изведнъж Shamrock Castle-а ми стана леко прозрачен и наистина изглеждаше много добре. След като видях този ефект си помислих, че е някакъв случаен ефект, затова реших да пробвам отново. И за моя голяма изненада се получи същият ефект! Пробвах с различни животни и предмети и винаги работеше. Вижте по-долните снимки, за да добиете представа за какво говоря:

FarmVille фермата преди:

FarmVille фермата сега:
Още една снимка:

Ако мислите, че това не работи и че снимките са обработени с фотошоп, пробвайте го сами за да се убедите лично :)

gravatar

Facebook с изцяло обновен Safety Center

 За Фейсбук сигурността е топ приоритет, което е и причината да обновят своя Safety Center. От Facebook основно наблягат на предлагането на ресурси за "родители, учители, тинейджъри и за хора работещи в сферата на законодателството".
Според изявлението на официалната страница на Фейсбук, от компанията предлагат "четворно" по-голямо съдържание и абсолютно нов и интуитивен интерфейс за тяхния Safety Center. Facebook призовават всички хора да вземат участие в една отворена дискусия, където да се разгледат наложащите проблеми свързани с проблемите на родителите и агенциите за защита на детето, които в момента са доста актуални. Една от темите на тази отворена дискусия ще бъде така нареченият "кибертормоз".

snap-facebook-safety-center
Новият Safety Center е изграден според изискванията на различните агенции за защита на авторски права, защита на децата и редица други световни организации.

От друга страна от Фейсбук все още се противят на предложението за въвеждане на "паник бутон" в интерфейса на уебстраницата им, което е предложено от Ceop (Агенция за защита на детето в Англия) на 4 часова среща във Вашингтон.
За вбъдеще Фейсбук ще инвестират повече от 8 милиона долара в образование и информативни кампании.

gravatar

Някои промени в изпращането на подаръци във FarmVille

Тези дни от Zynga пуснаха два нови безплатни подаръка във FarmVille: Seagull и Tamarind Tree. Tamarind (тамарин на български) tree е с произход от Африка, но е широко разпространено и в други части на света, като например Азия, поради търговската дейност на човека. Seagull (чайка) e гост от най-новата игра на Zynga Treasure Isle. За тези от вас, които все още не са играли новата им игра ще кажа, че тя представлява смесица от най-известните игри на Zynga. В нея има енергия, подобно на Mafia Wars, а също така има и култури за сеене, както е във FarmVille.
Освен, че добавиха два нови предмета към безплатните подаръци, от Zynga също така и премахната няколко неща от страницата с безплатни подаръци:

  • Pink Greenery
  • Grapefruit Tree
  • Fig Tree
  • Dome Topiary
  • Wood Picket Fence
  • Sunflower Bucket
  • Guava Tree

Друга съществена промяна е, че вече няма ограничение за левел при изпращането на безплатни подаръци.

gravatar

Креативни идеи "Как да изненадаме рожденника чрез Фейсбук"

virtparty

Пуснете реклама във Фейсбук

Ако знаете всичко за вашия приятел: работно място, интереси, компания и др. вие можете да пуснете реклама във Фейсбук, която да бъде показана само на него. В текста на рекламата можете да поставите поздравителното съобщение заедно с пожеланията. Можете да го направите от тук:  Facebook Ads.

Направете виртуално парти

За да изненадате някого за рождения му ден, можете да организирате виртуално парти във Фейсбук. Application-а, който ви позволява да направите това се нарича Virtual Party app. Неговото описание е "Направете 5 минутно виртуално парти за ваш приятел напълно безплатно - точно тук във Фейсбук." На това парти вие и вашите приятели можете да играете различни игри, да изпращате пожелание и др. Тематиката на партито може да бъде различна (а не само за рожден ден) например за: дипломиране, раждане на бебе и много др. Ето и линк към приложението: Виртуално Фейсбук парти

birthdaywishes

Добавете песен към пожеланието си

Виждате и скрийншот, предоставен от Mia Chambers, която винаги добавя песен на Paul McCartney към пожеланията, които публикува на стената на рожденника.

Изпратете истински подарък

Изпратете истински подарък чрез Фейсбук. Подаръкът, който изпратите може да бъде получен изпратен на адрес или получен от магазин на по-късна дата. Приложението се казва: RealGifts 

Създайте Facebook Birthday Event

Хората във фейсбук обичат да "присъстват" на различни събития, незвисимо дали те са реални или виртуални (измислени). Създайте събитие във фейсбук по-случай рожденния ден на вашия приятел и поканете всичките си приятели! В страницата на събитието можете да публикувате интересни снимки и видеота на човека, който искате да изненадате :)

birthdayquizСъздайте Birthday Quiz за рожденника

Използвайки Quizzes application, можете да създадете куиз на различни тематика. Мисля, че подобен тест по случай рожденния ден на даден човек е доста оригинална идея за изненада. По този начин можете да покажете до каква степен познавате рожденника :) А също така да тествате и познанията на други ваши приятели :)

gravatar

Подробности относно храненето на вашето куче във FarmVille

След големия интерес към предишната тема: Някой подробности, които трябва да знаете преди да купите куче във FarmVille!, реших да публикувам още няколко подробности относно храненето на вашето куче във FarmVille.


* Храната за кучета - "Kibble" - е налична в маркета и струва 5 $FV. Друг начин да се сдобиете с храна е ако ваш приятели реши да ви изпрати "Kibble" като подартък (от страницата с безплатни подаръци).
* Как да разберете кога вашето куче е гладно? Има таймер, който показва след колко време вашето куче трябва да бъде нахранено - "Feed after 23:45"(например). Ако храните редовно вашето куче, то няма да избяга. Кучетата бягат о фермата, ако останат без храна повече от 2 дни.
* Ако не храните кучето си, ще избяга (бягат единствено кучетата купени с coins). Ако не се грижите добре за кучето си ще получите съобщения, когато влизате във вашата ферма.

gravatar

Някой подробности, които трябва да знаете преди да купите куче във FarmVille!

Кучетата във FarmVille вече са факт!
Ето и някои интересни неща, които трябва да знаете преди да поръчате кучето си:
  • Както обещаха от Zynga, можете да изберете името на вашия любимец
  • Кучетата закупени с FarmVille Cash $ не бягат, когато за тях не се полагат грижи
  • Трябва да храните кучето си с Kibble. Kibble можете да получите/изпратите като подарък от страницата с безплатни подаръци или да купите от магазина с FarmVille Cash $. Ако не храните кучето си редовно то ще избяга.
  • Кучето ви ще може да се разхожда навсякъде из вашата ферма.
  • Може да изберете опцията, която кара кучето да следва вашия фермер.
  • Можете да гъделичката кучето си.

FarmVille Golden Retriever

FarmVille Sheep Dog

FarmVille Border Collie I

FarmVille Border Collie Brown II


FarmVille Puppy Kibble

Golden Retriever 65 FV$ Sheep Dog 65 FV$
Black/White Collie 65 FV$
Red Collie 300,000 FarmVille coins
Какво куче ще изберете?







Информация за Golden Retriever

Информация за Sheepdog

Информация за Border Collie Black

Информация за Border Collie Red

gravatar

Априлски кеш бонус във FarmVille

Повечето от потребителите на FarmVille са получили имейл, чрез който могат да получат безплатно 1 FarmVille Cash.
Ако не сте получили подобен имейл предполагам, че можете да получите безплатния кеш като кликнете на този линк:
Кликнете тук!


“Howdy Farmer,
Thanks for playing FarmVille! For a very limited time, we’re giving you one bonus Farm Cash
Click here to claim your Farm Cash!
Happy Harvesting,
Your friends at FarmVille”